Biblionet la Moțca

Posted: 01/29/2010 in Uncategorized

Ieri, 28 ianuarie 2009, a avut loc deschiderea oficială a programului Biblionet – Lumea în biblioteca mea în comuna ieșeană Moțca. Prin efortul autorităților publice locale, al domnului primar Costel Arteni, prin munca de admirat a bibliotecarei Mioara Chiriac și prin intermediul Bibliotecii Județene Gh. Asachi, biblioteca locală a fost dotată cu patru calculatoare cu acces gratuit la internet, imprimantă și scanner.

Descrierea programului Biblionet prin cuvintele doamnei bibliotecar Mioara Chiriac

De acest program nu se vor bucura bibliotecarul nostru sau funcționarii primăriei, a spus domnul primar Costel Arteni, ci el se adresează întregii comunități. Asta aș vrea să înțeleagă colegii noștri din alte comune, care pot intra și ei în proiect. La început, sigur, vor veni în primul rând copiii, pentru jocuri. Dar, în timp,  îi așteptăm pe cei care au rude plecate în străinătate să vină și să comunice mai ușor, pe cei care caută un loc de muncă, pe cei care nu știu să folosească un calculator, să vină să învețe. Doamna bibliotecar Mioara Chiriac a absolvit cursuri de utilizare a calculatorului prin acest program și este gata să îi îndrume și pe alții mai departe.

Fragment din cuvântul de mulțumire al domnului primar Costel Arteni

În cadrul deschiderii, s-a făcut și o mică demonstrație despre oportunitatea dotării bibliotecilor publice din județul Iași cu calculatoare performante și acces gratuit la internet. Doamna bibliotecar Mioara Chiriac a luat legătura prin Skype cu colegul de la Biblioteca Todirești, Bogdan Murariu, care s-a arătat foarte emoționat și copleșit, probabil :), de grija deschiderii oficiale a Biblionet și în comuna sa. Cuvintele sale au fost puține dar sugestive pentru cum internetul anulează distanțele fizice dintre oameni și pentru cum, la un eveniment, pot participa oameni de pretutindeni.

Apoi, pe lângă oficialitățile și notabilitățile comunei venite în număr mare la eveniment, au luat parte, în schimb de experiență, și bibliotecarele de la Miroslovești, Lenuța Munteanu, și Stolniceni-Prăjescu, Liliana Ungureanu, de asemenea implicate în proiect.

Cuvântul de mulțumire al coordonatorului Biblionet în județul Iași, Mihail Grinea, șef Serviciu Coordonare Metodică din Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași

Felicitări Moțca!!!

Comentarii
 1. Îmi cer scuze pentru neclaritatea fișierelor audio. Ceva din calitatea lor s-a pierdut în momentul în care le-am încărcat pe site.

 2. Bostan Irina-L. spune:

  Felicitari si de aici de la Popesti, speram ca si noi va vom urma cat mai curand exemplul ….mu.lte succese si la mai mare!!!!

  BILIOTECARE

 3. Petronela Sipoteanu spune:

  Succes in noua activitate d-nei bibliotecare, felicitari duble de la Biblioteca Comarna, mai ales ca Biblioteca Motca a fost prima ce a organizat acest eveniment din totalul de 20 biblioteci iesene calificate in prima runda a Programului Biblionet. Vom urma si noi, ceilalti…

 4. acatrinei doina spune:

  Felicitari pentru activitatea desfasurata. Am fost si eu printre invitati la deschidere. A fost super. Tine-o tot asa.Bravo, bravo, bravo Mioara!

 5. ANA, TESoi spune:

  Felicitari Mioara si localitatii Motca pentru noua tehnologie la informatie ce si-a facut aparitia in biblioteca publica,si care va fi la dispozitia intregii comunitati.E un moment de bucurie dar si de modernizare a localitatii.Succes pe mai departe.

 6. kmy kitzy spune:

  Felicitari pentru reusita proiectului!pupici

 7. ionela calugaru spune:

  FELICITARI! MULT SUCCES IN CONTINOARE!

 8. kmy kitzy spune:

  Felicitari pentru reusita proiectului!

 9. KmyKitzy spune:

  Congratulations on the successful project

 10. KmyKitzy spune:

  PS: pupici*

 11. Bogdan spune:

  Se pare ca eu am eșit cel nai ‘șifonat’ la afacerea asta <>

  • Ooo, sper că nu te-ai supărat. A fost o glumă, ca să dăm puțină sare și piper… De altfel, dacă n-ai fi fost așa simpatic, nici nu ne-am fi permis să zicem nimic… Ai ieșit vedetă, aș spune mai degrabă, decât șifonat… De-acum toată lumea te cunoaște… 🙂

 12. Bogdan spune:

  Si eu am glumit.Dar nu inteleg de ce a iesit mesajul meu asa ?? Eu am scris mai multe acolo si a IESIT ce se vede.( Cum introduceti ‘mascaricii’ in text ca mie nu imi iese? )

 13. O mascărie din asta se introduce tastând o combinație de caractere normale. De exemplu, asta a fost introdusă tastând „două puncte”, urmate de o paranteză închisă. Ca și cum ar fi fost doi ochi și-o gură (o față care zâmbește) răsturnate pe-o parte.
  Abia după publicarea comentariului (după Trimite comentariu), ea va apărea ca figură, altfel rămâne sub formă de caractere simple.
  Sper să fi fost destul de clar.

 14. KmyKitzy spune:

  …tehnologia asta…;))

 15. adriana gradinaru spune:

  Felicitari Mioara si mult succes in continuare.

 16. lenuta spune:

  felicitari ai fost prima din grupa si ai procedat f. bine.Succes in continuare

 17. hellyanna spune:

  Felicitari !

 18. KmyKitzy spune:

  Multumesc!pupici