Cu ce se ocupă un primar atunci când nu se ocupă cu nimic?

Posted: 02/02/2010 in Uncategorized

Biruirea fricii este începutul înțelepciunii, spune o vorbă a laureatului premiului Nobel, filosoful britanic Bertrand Russell. Și, pentru cei mai mulți dintre noi, aceasta pare o zicere chibzuită. Este firesc însă ca autoritățile din Podu Iloaiei, primarul și viceprimarul, să se lase îndrumate, mai degrabă, de cuvintele unui politician de-al lor, Benjamin Disraeli, și să vadă în frica de nou un factor care le pune în valoare umanitatea. Altfel nu se poate explica inerția în care se complac și teama nefirească vis-à-vis de implementarea Biblionet în localitatea pe care, cu stimă, o conduc.

Impresia dumnealor este că nimeni nu poate oferi niște calculatoare gratuit, fără a trage un profit ascuns. Că niște interese obscure îi vor trage mai jos de genunchiul broaștei și le vor strica buna reputație de care se bucură. Deviza lor pare a fi: cine nu muncește (gândește), nu greșește. Nu au făcut niciun efort de a se informa despre efectele, beneficiile programului Biblionet în localitățile în care acesta funcționează deja de doi ani (Belcești și Scânteia, de exemplu). Domniile lor au decretat. O vorbă, atât și e destul, vorba poetului. Au decretat că localitatea lor nu are nevoie de un asemenea proiect, că biblioteca orășenească poate s-o ducă și așa, fără a realiza însă că cei dezavantajați nu sunt domniile lor (privați de confortul unei sarcini în minus), ci membrii comunității dumnealor, care i-au ales și pe a căror curiozitate mizez prin articolul de față.

Chiar așa, cetățeni ai localității Podu Iloaiei, voi chiar știți cu ce (nu) se ocupă primarul vostru?

P.S.: Pentru cei străini de bibliotecă, Biblionet este un proiect finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates (da, Gates ăla de-a donat recent 10 miliarde de dolari !!! în scopuri umanitare), prin care se urmărește dotarea bibliotecilor publice din țările în curs de dezvoltare cu computere de ultimă generație și instruirea bibliotecarilor pentru a ști cum să folosească aceste noi tehnologii și, mai ales, cum să-i învețe pe alții să le folosească. Totul, în mod gratuit. Singura grijă a autorităților locale rămânând aceea de a plăti abonamentul la internet.

(Bogdan Ghiurco, bibliotecar – Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași)

Reclame
Comentarii
  1. un locuitor spune:

    Da, dom~le, astia nimic nu fac in oras. Intrebati-i si pe cei din comunele din jur, ca am intrat in legenda

  2. anonim spune:

    Felicitari pentru aricolul deosebit care speram sa ajunga si la urechile celor care se fac ca nu aud si nu vad….dar de fapt sunt incompetenti si mai ales lasi …nu vor sa faca nimic pentru ca nu stiu nimic!!

  3. stefan spune:

    buna ziua…as dori, daca se poate, sa obtin mai multe informatii despre aceasta problema; pentru a scrie si eu ceva pe blogul personal…intr-adevar problema semnalata de dumneavoastra exista si doare; cum putem lua contact?

  4. […] } Iată că articolul de acum două zile despre ce (nu) s-a întâmplat la Podu Iloaiei nu a rămas fără răspuns. Nu e […]