Biblionet la Pașcani

Posted: 03/03/2010 in Uncategorized

Sâmbătă, 27 februarie, a avut loc inaugurarea Biblionet la Pașcani. Acest lucru a fost posibil în primul rând prin efortul deosebit al colectivului de bibliotecari din oraș și, mai ales, al doamnei director Mihaela Cojocaru, care a înfrânt toate greutățile vremelnice și a făcut un pas uriaș spre modernizarea serviciilor instituției. Un articol amplu despre acest eveniment a apărut astăzi în cotidianul local Orizont. Îl puteți citi aici.

Pentru a respecta adevărul istoric, trebuie să precizăm că anul acesta vor mai fi deschise încă 25 de astfel de centre internet, nu 20. Și că ele vor fi găzduite nu doar de bibliotecile comunale, ci și de orășeneasca Hîrlău.

De asemenea, ținem să felicităm primăria municipiului Pașcani pentru prezența la inaugurare, prin persoana domnului viceprimar Ioan Ioniță, și pentru succesul realizat în stabilirea unor bune relații cu Republica Peru (vezi aici).

(Mihail Grinea – Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași)

Comentarii
 1. Anonim spune:

  Mie mi-au placut foarte mult tinerii care au participat la intalnire, entuziasmul cadrelor didactice, membrii Consiliului municipal… Oare, acesti consileri, dincolo de ajutorul dat pana acum,de mesajele de sustinere, chiar nu pot face si mai mult?

 2. Rodica Rusu spune:

  Important este ca noi bibliotecarii sa infiintam aceste centre internet, ele sa functioneze, comentariile conteaza mai putin.Felicitari colegelor de la Pascani si Aroneanu!

 3. Anonim spune:

  Laudabil efortul Mihaelei Cojocaru, atat in organizarea activitatii bibliotecii municipale, cu un personal redus numeric (4 in loc de 20), cat si in deschiderea acestui serviciu modern, de accesare gratuita a internetului de catre public, sub indrumarea bibliotecarilor, pe un numar de 12 statii de lucru
  FELICITARI! Bucura-te, Mihaela! si tine-o tot asa.

 4. ela spune:

  Hotarati-va,totusi cati bibliotecari ar trebui la Pascani:7,14,20 sau 200?

 5. Gabriel spune:

  Felicitari Bibliotecii Judetene pentru tot ce a reusit sa faca in teritoriu si pentru sprijinul acordat bibliotecarilor.

 6. Gabriel spune:

  Bibliotecarilor din judetul Iasi le-ar fi fost mult mai greu (sau chiar imposibil) sa obtina fonduri nerambursabile fara sprijinul direct al domnilor Mihail Grinea (coordonator proiect) si Bogdan Ghiurco. Felicitari amandurora.

  • În cazul în care nu e o glumă sau o ironie, trebuie să spun răspicat că eu, Bogdan Ghiurco, nu am niciun merit în proiect. Eu sunt doar trainer. Atât. Meritele din partea Bibliotecii Județene sunt exclusiv ale lui Mișu Grinea.

 7. Anonim spune:

  Pentru Ela
  Pascani are peste 42000 locuitori, iar Legea bibliotecilor prevede un post de bibliotecar / 2500 locuitori. Raspuns: 17

 8. Grinea Mihail spune:

  Da, 17 bibliotecari, dar daca ne referim la numarul de personal – contabilitatea, curatenia si paza – cu siguranta ar trece de 20

 9. tot eu spune:

  Va dati seama ce biblioteca puternica ar putea fi?