Biblionet la Stolniceni-Prăjescu. Cu blog

Posted: 04/08/2010 in Uncategorized

Biblionet Stolniceni-Prăjescu

Așa cum am anunțat de ieri, am o datorie mai veche față de colega noastră Liliana Ungurianu, de la Stolniceni-Prăjescu. Datorie de care, din motive obiective, nu am reușit să mă achit, dar despre care îmi face plăcere să vă vorbesc acum.

D-na bibliotecar Liliana Ungurianu și dl. primar Costel Hugianu

Vineri, 19 martie 2010, a avut loc inaugurarea centrului de internet cu acces public gratuit în Biblioteca Matei Millo din localitatea Stolniceni-Prăjescu, Iași. Acest nou serviciu va crea, în viziunea doamnei bibliotecar Liliana Ungurianu, o punte de schimburi interculturale, de cunoaștere, de informare și de comunicare pentru toți membrii comunității. (Pentru a vedea întreg mesajul – aici).

La eveniment au participat domnul primar Costel Hugianu, domnul viceprimar Dumitru Pârlea, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și colega noastră de la Mircești, doamna Felicia Gabor, pe care o așteptăm în Biblionet. Domnul primar al localității Stolniceni-Prăjescu și-a exprimat speranța ca schimbarea adusă de serviciul nou înființat să fie una de care să beneficieze atât copiii, cât și adulții din comunitate, asigurând totodată biblioteca de sprijinul său în continuare. (Pentru a vedea cuvântul domnului primar Costel Hugianu – aici).

Blog Biblioteca Matei Millo

Domnul Mihail Grinea, coordonatorul Biblionet în județul Iași, a subliniat meritele și importanța implicării autorităților locale în succesul unui astfel de proiect, al cărui obiectiv major, prin dotarea bibliotecilor publice din România cu tehnologii moderne (calculatoare, imprimante, scannere), este acela de a asigura accesul liber, rapid și gratuit la informație. Căci aceasta este misiunea unei biblioteci: să pună la dispoziția comunității Informația. (Pentru a vedea cuvântul domnului Mihail Grinea – aici).

La final, s-o felicităm pe colega Liliana Ungurianu pentru inspirația de a lansa o dată cu centrul de internet și foarte reușitul blog al Bibliotecii Matei Millo, pe care vă invit să-l vizitați aici.

(Bogdan Ghiurco, bibliotecar – Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași)

Comentariile sunt închise.