Biblioteca Județeană Iași merită un sediu

Posted: 05/10/2010 in Uncategorized

După ce acum câteva zile, în bătălia de obținere a unui sediu pentru Biblioteca Județeană, s-a consumat încă un neplăcut episod (îl puteți vedea aici), iată că Adevărul de seară, ediția de Iași, demarează pe prima pagină o campanie de susținere intitulată Petiție pentru Biblioteca Asachi.

Acest cotidian, prin intermediul redactorului Alexandra Butnaru, s-a angajat ca, începând de astăzi, 10 mai 2010, să publice zilnic un articol despre soarta Bibliotecii, până când situația incertă în care ne aflăm noi și utilizatorii serviciilor noastre va fi rezolvată. De altfel, utilizatorii noștri au formulat deja, pe cont propriu, o petiție pentru alocarea unui spațiu nou, pe care vă invit s-o semnați aici.

Pentru întreg articolul din Adevărul, citiți și comentați aici.

Comentarii
 1. Bogdan spune:

  Bănuiesc că domnul Simirad se crede foarte deștept atunci când refuză să ia o decizie scrisă pentru acordarea unui sediu Bibliotecii Județene. O scaldă, o amână, o lălăie, doar-doar va putea să închidă biblioteca definitiv, fără însă să-și păteze numele cu o astfel de măsură. Dacă aș avea ocazia, i-aș spune că și Hitler proceda la fel. Nu există niciun document scris care să-l lege pe Führer de exterminarea evreilor. Ceea ce nu înseamnă că aceasta nu s-a produs din vina și din ordinul lui. Lipsa de decizie scrisă e tot decizie.
  Mai mult de-atât, asemănarea dintre Hitler și Simirad continuă prin ceea ce s-a impus în istorie, de la naziști încoace, ca „lebensunwetes leben”, adică „viață nedemnă de a fi lăsată în viață”. Numai că, în timp ce Hitler își îndrepta disprețul față de evrei, al căror genocid l-a provocat, domnul Simirad e mai reținut. El îi consideră doar pe bibliotecari o specie demnă de extincție.

 2. Ionut spune:

  Ce sa ne mai mire, cand micii sfaraie de zilele iasului, cand „pute” a mucegai pe la colturile culturii iesene? Si totusi, colturi sunt putine, pentru ca se invartim in cerc pentru a ne saruta partile dorsale!!!

  Cam putina presa implicata! Bravo lor, celor de la Adevarul, dar…unde este MAREA presa locala??? Unde este televiziunea locala?

 3. […] ca a venit momentul ca si Prolibro sa incerce sa ii sustina pe cei de la Iasi, sa spunem si noi: Biblioteca de la Iasi merita un sediu! In acest sens planuiesc sa fac un film cu imaginile noastre (de la Despre noi) si mesajul de […]

 4. Nu bloca ochii de oameni pentru a cunoştinţelor.
  Do not lock eyes of people to knowledge.

  • Thank you for keeping your eyes opened on us.
   Благодаря ви за поддържане ти се отвориха очите на нас.

 5. chelaru carmen ioana spune:

  intra pe http://www.petitiionline.ro/petitii
  si http://www.petitiionline.ro/sondaj si sprijina biblioteca „Gh. Asachi ” Iasi pentru a obtine un nou sediu si a putea functiona

 6. Dana Deac spune:

  Da, Biblioteca Judeteana Iasi MERITA UN SEDIU NOU! Daca o institutie de cultura care a facut atatea pentru comunitate nu merita un sediu nou, cine merita? Sa nu uitam numeroasele intalniri cu scriitori, lansari de carte, expozitii diverse, conferinte, saloane internationale de carte, relatii culturale cu institutii culturale din alte tari.

 7. ela spune:

  Unde e filmuletul fratilor de peste Prut,carora ani de zile li s-a suflat ….undeva.unde e filmuletul atator oameni de cultura,scriitorilor carora li s-au lansat cartile la iasi?Asociatia Bibliotecarilor din Romania nu face niciun filmulet?Domnilor manageri ai Bibliotecii Judetene,eu cred ca nu v-ati facut temele la zi.Daca ati fi citit macar o data trusa advocacy,ati fi vazut ca intr-un minut(mesajul de 1 minut)ati fi rezolvat problema.Mi se pare mie,sau ati abandonat lupta?INAPOI LA TREABA!

 8. Nae Ionita spune:

  MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC

  S-a deschis, la Ploiesti,
  MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC
  la adresa web http://www.personality.com.ro

  Muzeul, pentru care s-a strans material in ultimii zece ani, pune in valoare lucrarile a peste peste 1.500 de artisti plastici din 127 de tari.

  Pentru inceput muzeul va avea deschise 150 de sali de expozitii (pagini web) urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa creasca la peste 1.000.

  Vizitatorii vor putea admira portrete, ilustratii, caricaturi, comentarii grafice si tot ceea ce pentru un artist plastic strain poate inseamna ROMANIA prin ceea ce are ea mai semnificativ: personalitatile representative ale neamului romanesc.

  Vor fi aduse in atentia vizitatorilor cele mai importante 250 de personalitati nationale asa cum au fost ele receptate de unii dintre cei mai importanti artisti plastici din lume, fara prejudecati si fara pareri preconcepute.

  Va invitam sa nu ocoliti COLECTIA CARAGIALE, cea mai mare colectie din lume de portrete ale unei personalitati a culturii universale, pentru prima data pusa in intregime la dispozitia celor interesati la adresa web http://www.personality.com.ro/caragiale.htm

  Muzeul ofera pentru achizitie, in paginile ANTICARIAT, exponate rarisime, dintre care unele nu pot fi gasite in nici un alt loc din lume. In acest sens va propunem in primul rand anticariatele CARAGIALE si EMINESCU (la adresele web http://www.personality.com.ro/car_antic_1.htm si http://www.personality.com.ro/emin_antic.htm )

  MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC este un web site cu mii de imagini. Daca computerul dumneavoastra este mai vechi, cu resurse limitate, este posibil ca multe din aceste imagini sa nu se deschida.

  Vizitati MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC: un proiect cultural proiectat, realizat si finantat de caricaturistul ploiestean Nicolae Ionita.

  INTRAREA LIBERA!

 9. Mihai spune:

  Bravo, Nae!