Concurs pentru liceeni. Faceți-l cunoscut!

Posted: 11/23/2010 in Uncategorized

IREX România organizează în cadrul programului național Biblionet – Lumea în biblioteca mea concursul Azi n-am fost la bibliotecă.

Acesta se adresează elevilor de liceu și e o invitație la un exercițiu de comunicare vizuală. Liceenii sunt provocați să ilustreze prin film, prin fotografie sau grafică prezentul şi viitorul bibliotecilor din România și / sau rolul pe care îl au acestea în viaţa lor. Deschis pentru trei secțiuni (secțiunea de filme scurte, secțiunea de proze în poze și secțiunea de sloganuri / design pentru tricouri / căni / stickere auto), concursul are ca termen limită data de 15 ianuarie 2011, iar premiile sunt destul de consistente și tinerești: o tabletă PC, o cameră foto HD și un e-reader.

Așadar, vă rog, popularizați concursul în cadrul bibliotecilor voastre. Ar fi păcat să nu avem un câștigător din Iași.

Detalii, mult mai multe detalii, găsiți AICI.

Comentarii
  1. Mihai spune:

    Cu siguranță, acest concurs trebuie promovat către toți elevii de liceu din localitățile servite de bibliotecile județului nostru. Și nu numai!
    Din păcate, subcontractorul IREX pentru serviciile de promovare nu a ținut cont că utilizatorii bibliotecilor publice – elevi – sunt în număr mult mai mare de la gimnaziu, decât de la liceu. Și ar fi trebuit să mobilizeze participarea la concurs a tuturor elevilor. Ca la concursul ”Hai pe net”, de exemplu, unde participarea cea mai mare a fost a elevilor de gimnaziu, marea majoritate a bibliotecilor publice servind această categorie de utilzatori din rândul elevilor.
    Oare, pe viitor, subcontractorul se va consulta și cu bibliotecari înainte de a lua astfel de decizii?

  2. Eu sunt convins că persoane care ocupă funcția de bibliotecar au fost consultate și acum. Așa că, nu se poate comenta…